De toekomst van Battle for Azeroth

Naast de releasdatum van World of Warcraft: Classic en de aankondiging van de remastered versie van Warcraft III, is er ook nog content voor de laatste uitbreiding van World of Warcraft, Battle for Azeroth. Puddington keek gisteren mee met het panel naar wat we kunnen verwachten voor de MMO.

8.1

De opkomende patch van Battle for Azeroth, Tides of Vengeance, is al voor een groot deel gedatamined door de community. Zo wordt Dazar'alor, de hoofdstad van de Zandalari trolls, de nieuwste raid en komen er verbeteringen aan rewards voor reputation (die worden straks over je hele account vrijgespeeld) en komen er aanpassingen aan de azerite traits en de PvP talents. Tides of Vengeance heeft gisteren wel een release gekregen: op 11 december in Noord-Amerika en 12 december in Europa kunnen spelers met de nieuwe patch aan de slag.

8.1.5

Net zoals met Legion krijgt Battle for Azeroth mini-patches, de zogenaamde point five patches. Deze bevatten vaak geen grote updates voor het verhaal, maar wel kleinere quality of life-verbeteringen voor de game. In 8.1.5 komen eindelijk de langverwachte Kul'Tiran humans en de Zandalari Trolls beschikbaar als speelbaar allied race. Meest opvallend is dat Kul'Tiran humans shamans kunnen zijn, en Zandalari Trolls een paladin kunnen spelen.

Verder krijgen de battlegrounds Arathi Basin en Warsong Gulch een grafische opknapbeurt die meer in lijn is met de huidige grafische stijl van World of Warcraft. Tevens komen er nieuwe items voor professions, portal rooms in stormwind en Orgrimmar zodat je nooit meer in een vergeten uithoek van Azeroth het juiste portaal moet zoeken, komt de Brawler's guild terug en wordt timewalking uitgebreid om ook de Warlords of Draenor-dungeons te bevatten. 

Portalroom

Worgen

Patch 8.2

Ze zat al langer te azen op het perfecte moment om toe te slaan, maar eindelijk bemoeit ook Aszhara zich met de strijd in patch 8.2, Rise of Aszhara. De leider van de naga ziet haar kans schoon wanneer zowel de Alliance als de Horde hun wonden likken na de strijd om Dazar'alor, en stuurt haar soldaten op beide facties af. Spelers reizen af naar de hoofdstad Nazjatar om daar allianties te sluiten met de lokale wezens om daarna het tegen Aszhara zelf op te nemen. Ook zijn er weer beloningen te verdienen in Nazjatar: onder andere een gigantische krab en een letterlijk zeepaard als mount.

Het gevecht tegen Aszhara bereikt zijn hoogtepunt in de nieuwe raid, Aszhara's Eternal Palace. Deze nieuwe raid bevat onder andere een broedplaats voor Naga als encounter, een boss waar je onder water moet vechten en uiteraard de grote leidster zelf.

Azshara

Voor de allerkleinsten onder ons komt er ook weer voldoende content: in Tiragarde Sound konden spelers al een zone vinden die de Rusted Vault heette. Deze deur gaat eindelijk open in patch 8.2 en onthuld een verloren stad voor de gnomes: Mechagon. Zowel de gnomes als de goblins gaan op onderzoek uit en leggen contact met de mechagnomes die de stad bewonen. De zone komt tevens met een nieuwe mega-dungeon, vergelijkbaar met Karazhan in Legion, en heeft als eindbaas king Mechagon. Voor de PvPers komt er ook een nieuwe arena die in Mechagon gesitueerd is. De gnomes krijgen ook nog wat extra's met patch 8.2: hun eigen set heritage armour, samen met de tauren. 

Ook is er weer een hele rits nieuwe toevoegingen in 8.2: het verhaal gaat uiteraard verder met Sylvanas, Saurfang, Anduin en Jaina, we krijgen twee nieuwe islands (Crestfall en Snowblossom), warfronts krijgen een heroic difficulty, en ook kunnen spelers vanaf 8.2 vliegen in Kul'Tiras en Zandalar. Voor de mensen die een Worgen of Goblin spelen: deze rassen krijgen ook hun nieuwe models in deze patch. 

Mechagon