Ashe is hero 29 in Overwatch

Ook het team achter Overwatch was gister aanwezig tijdens de openingsceremonie van Blizzcon en toonde een nieuwe cinematic en kondigde een nieuwe hero aan. Nou ja, technisch gezien drie, maar slechts één wordt binnenkort speelbaar.

In de cinematic zien we hoe McCree in Route 66 de Deadlock Gang confronteert voor een pakketje wat ze hebben gestolen. We zien veel nieuwe personages voorbij komen, maar in het bijzonder zijn Ashe (de leidster van de Deadlock Gang), Bob (handlanger van Ashe) en de omnic die McCree ontwaakt genaamd Echo. Jeff Kaplan teaste dat Echo nog wat tijd nodig heeft om klaar te maken, wat hint dat ze weleens hero 30 zou kunnen zijn.

Ashe is wel de gelukkige en is hero 29, een nieuwe Damage hero. Met haar wapen 'The Viper' kan ze of snelle schoten lossen, of mikken voor meer precisie. Ze kan dynamiet gooien dat na een korte tijd ontploft of wanneer Ashe het schiet. Vijanden die geraakt worden staan voor korte tijd in brand en krijgen damage over time. Met haar 'Coach Gun' kan ze zichzelf en een vijand een stukje naar achter schieten om meer ruimte te creëren. Niet getreurd voor Bob, hij is namelijk Ashe haar Ultimate. Ze roept Bob die vijanden de lucht in gooit en daarna helpt als 'zevende teamgenoot'. Bob kun je namelijk verslaan, maar ook healen en zelfs boosten met bijvoorbeeld Ana haar ultimate.

De cinematic en achtergrond van Ashe kun je hieronder bekijken. Ashe wordt waarschijnlijk maandag op de PTR voor pc speelbaar gemaakt. Haar release volgt aan het einde van de maand.