'FIFA-baas Infantino hielp topclubs frauderen'

Je zou het echt totaal niet verwachten, maar de baas van wereldvoetbalbond FIFA is misschien toch nét niet helemaal zo netjes en integer als hij zelf voor doet komen. Gianni Infantino zou volgens Football Leaks in zijn tijd als secretaris-generaal van de UEFA namelijk twee topclubs geholpen hebben met, jawel, frauderen.

Vier jaar geleden zou Infantino zijn uiterste best gedaan hebben om te laten zien dat hij de perfecte opvolger was van de immer integere Sepp Blatter, destijds nog de baas van de FIFA. Zo stond hij toe dat Paris Saint-Germain en Manchester City, twee clubs met verschrikkelijk rijke eigenaren, grote bedragen bleven ontvangen van 'bevriende partijen'.

Dat alles werd dan geregeld via sponsorcontracten die enorm overgewaardeerd werden, wat allemaal volledig tegenover het in 2009 door de UEFA ingestelde Financial Fair Play staat. Infantino zou met de leiding van de twee clubs hebben gepraat en hen voorzien hebben van geheime informatie over bijvoorbeeld financiële onderzoeken, waarna er onder de tafel de nodige regelingen werden getroffen.

Nog veel schokkender dan de onthulling dat Infantino mogelijk níet honderd procent netjes is, is dat ook toenmalig UEFA-baas Michel Platini genoemd wordt. Ook Platini staat bekend als een zeer eerlijk man, over wie net als Blatter nooit enige twijfel is geweest. Infantino werd in 2016 gekozen als FIFA-president en liet toen weten een einde te willen maken aan de schijnbaar toch wel bestaande corruptie in de voetbalwereld.