Geldboetes om fittie op veerboot

De rechtbank veroordeelt 2 vrouwen voor hun aandeel in een vechtpartij op een veerboot van IJsland naar Denemarken. De vechtpartij brak uit nadat onvrede ontstond over het verloop van de vakantie van een reisgroep. De vader van 1 van de vrouwen spreekt de rechtbank vrij. Een andere man werd ontslagen van rechtsvervolging, omdat de rechtbank oordeelt dat hij ook uit noodweer handelde.

Pluk haar 
Een 22-jarige vrouw uit Andelst had een andere vrouw tegen het hoofd geslagen en een pluk haar uitgetrokken. Zij krijgt een geldboete van 750 euro waarvan 250 euro voorwaardelijk De vrouw moet het slachtoffer ook een schadevergoeding betalen. De rechtbank spreekt haar vader vrij. Hij pakte de vrouw bij de polsen, maar de rechtbank vindt niet bewezen dat hij dit deed om geweld te plegen of laten plegen.

Noodweer
De rechtbank ontslaat een 60-jarige man uit Lopik van rechtsvervolging. Hij greep de moeder van de 22-jarige hard bij de kraag van haar jas. De rechtbank beschouwt dit als noodweer, omdat de vrouw wild om zich heen trapte en daarbij de man tegen het hoofd raakte. Voor die laatste actie veroordeelde de rechtbank de vrouw tot een voorwaardelijke geldboete van 250 euro. De rechtbank heert er bij het bepalen van de straffen rekening mee gehouden dat het feiten uit 2016 zijn.