De Bruyne minstens tot december uitgeschakeld

Kevin De Bruyne staat tot december met een knieblessure aan de zijlijn bij Manchester City, zo begrijpt Goal.

De Bruyne raakte donderdagavond geblesseerd aan zijn linkerknie tijdens de Carabao Cup-zege op Fulham. Timothy Fosu-Meshan viel achterover op de Belg, die op het veld zat met zijn benen uitgesterkt voor zich.

Bronnen in de buurt van de middenvelder van Manchester City hebben aan Goal aangegeven dat hij waarschijnlijk tussen de vier en zes weken aan de kant staat, hoewel er vrijdagmiddag verdere tests gepland zijn. Het is ook de verwachting dat hij naar Barcelona afreist voor een behandeling in de gespecialiseerde kliniek van Dr. Ramon Cugat.

De Belg heeft tot nu toe al tien wedstrijden van het seizoen gemist vanwege een blessure aan zijn rechterknie en daar zullen nu een aantal wedstrijden bijkomen.

De Bruyne zal met zekerheid de komende twee wedstrijden van Manchester City tegen Southampton op zondag en komende woensdag tegen Shakhtar Donetsk missen. Wat daarna volgt is de internationale break.

Na de interlands neemt de koploper van de Premier League het op tegen West Ham United en drie dagen later reist de ploeg voor de Champions League af naar Olympique Lyonnais.