Fortuna Sittard via N.E.C. naar laatste zestien KNVB Beker

Fortuna heeft zich donderdagavond met pijn en moeite bij de laatste zestien in het bekertoernooi gemeld. Tegen N.E.C. wonnen de Limburgers met 2-3. Tot twee keer toe kwam Fortuna op achterstand, maar een gezonde dosis vechtlust zorgde ervoor dat de Eredivisionist toch als winnaar uit de strijd kwam. Lars Hutten kroonde zich, koud in het veld, tot matchwinner door vijf minuten voor tijd de beslissende treffer te produceren.

De Limburgers gaven zes spelers rust en NEC was tot het bot gemotiveerd om de 1-5 competitienederlaag tegen TOP Oss weg te poetsen. Het krachtsverschil werd daardoor genivelleerd en de Nijmegenaren begonnen vol passie aan het duel. Scheidsrechter Pol van Boekel wilde echter van een strafschop niets weten toen Mike Trésor Ndayishimiye claimde te worden vastgehouden.

Het duel was ondanks de goede wil rommelig en de openingstreffer van Terry Lartey-Sanniez kwam min of meer uit de lucht vallen. Vanuit een moeilijke hoek wist hij via de onderkant van de lat te scoren. Lang kon NEC daar overigens niet van genieten, want bij de eerste de beste tegenstoot werd de gelijkmaker aangetekend vanaf de stip. Lazaros Lamprou werd gevloerd door Josef Kvida en Mark Diemers pakte het buitenkansje vanaf elf meter dankbaar aan.

Dat men niet met een gelijke stand ging rusten was vervolgens te danken aan Sven Braken. Hij deed wat Tom Overtoom eerder net niet lukte en schoot keurig binnen met een afstandsschot. Joey van den Berg was er ook dichtbij, maar hij kwam niet verder dan de paal. NEC claimde nogmaals een strafschop en kreeg weer geen gelijk van de scheidsrechter, waardoor de voorsprong minimaal bleek bij rust.

Dat kleine verschil werd na rust uitgewist door Fortuna, dat onderweg wel Clint Essers verloor met een op het oog ernstige achillespeesblessure. Finn Stokkers liet zich er echter niet door afleiden en tekende op fraaie wijze voor de gelijkmaker. Lamprou had het duel daarna moeten beslissen, maar hij raakte de lat toen hij oog in oog stond met doelman Marco van Duin. Kort voor tijd kreeg Lars Hutten het publiek alsnog stil door een naderende verlenging af te wenden met de allesbeslissende treffer.