Chauffeurs Qbuzz dreigen met boycotten haltes bij azc

De ondernemingsraad van Qbuzz slaat alarm over het asociale gedrag van "veiligelanders" in de bus en tegen chauffeurs rondom het azc in Ter Apel. 

"Ze veroorzaken al langere tijd overlast in lijn 73. Ze komen de bus binnen, weigeren te betalen, bedreigen buschauffeurs en passagiers en verstoren de dienstregeling", zegt OR-lid Jaap Franke tegen RTV Noord.

Volgens Franke is de veiligheid van reizigers en chauffeurs in het geding. Hij roept de overheid op om een structurele oplossing te vinden voor dit probleem. "Deze groep gaat maar door met het slaan tegen bussen, spugen en respectloos gedrag naar mannelijke en vrouwelijke collega's. Ze lijken het als normaal te beschouwen."

Als de overheid niet met een oplossing komt zal de OR het personeel oproepen om de haltes rondom het azc te boycotten. "Wij vinden dit voor alle 'normale' passagiers uit de omgeving en het azc erg vervelend, maar daar waar de veiligheid in het geding is moeten wij een lijn trekken", zo zegt Franke.

Het is niet de eerste melding van overlast rondom het azc in Ter Apel. In de lokale politiek gaan inmiddels stemmen op om de asielzoekers gesloten te plaatsen, zodat zij niet langer het dorp in kunnen.