Drie tijdritten in Giro d'Italia van 2019

De 102e editie van de Giro d'Italia heeft in 2019 drie tijdritten van in totaal 58 kilometer en daarmee lijkt de drieweekse ronde op maat gemaakt voor Tom Dumoulin. Team Sunweb en Dumoulin hebben echter al laten weten alles op de Tour te zetten.

De Giro begint op zaterdag 11 mei met een klimtijdrit van 8,2 kilometer in Bologna. In de negende etappe staat er een tijdrit van 34 kilometer op het programma. De ronde eindigt op zondag 2 juni in Verona met een tijdrit van 15 kilometer.

Liefhebbers van bergetappes moeten wachten tot etappe 13. De etappe van Pinerolo - Ceresole Reale is de eerste van in totaal vijf etappes met een finish bergop. In etappe 16 krijgen de renners de Gavia en de Mortirolo voor hun kiezen.

Met het aantal kilometers tegen de klok in het achterhoofd lijkt deze Giro ideaal voor tijdritspecialist Dumoulin, echter de Tour wordt zijn grote doel in 2019. Dumoulin: “De keuze is nog niet gemaakt. Maar ik wil graag naar de Tour en de ploeg wil graag dat ik naar de Tour ga. Dus in principe zitten we daar op een lijn.” Het is afwachten of de bekendmaking van het parcours Dumoulin en Team Sunweb nog op andere gedachten brengt.