Wintermarkt in Brugge krijgt mogelijk nieuwe naam, iedereen mag meedenken

De naamsverandering van de Brugse Kerstmarkt in Wintermarkt enkele jaren geleden heeft de afgelopen dagen voor ophef gezorgd, ook hier op FOK!. De organisatie is geschrokken van de ophef en wil niemand tegen de schenen schoppen. "We wilden niemand beledigen. Ons doel was enkel om het wintergebeuren in Brugge extra in de kijker te zetten", zo benadrukken zo nogmaals.

Om aan alle misverstanden een einde te maken wil het Brugs Handelscentrum ons op het hart drukken dat ze de naamsverandering niet verkeerd bedoelden. "Wij zijn pro Kerstmis, pro kerstmarkt, pro wintermarkt, pro Sinterklaas, pro Brugge. Wij zijn handelaars die in Brugge wonen en werken", zo lezen we op HLN.be.

Na alle ophef staat de organisatie open voor een nieuwe naamsverandering. "Indien we mensen beledigd hebben door onze naam te veranderen, wensen wij ons tegenover hen te excuseren. Al is dat nu al het derde jaar op rij. Het was alleen de bedoeling om Brugge langer dan de kerstperiode op de kaart te zetten. Wij willen gerust in dialoog gaan en doen dan ook een oproep om een nieuwe naam te bedenken. Alle suggesties zijn welkom via onze website shoppingbrugge.be of via de Facebookpagina. Tot slot wensen wij iedereen al een vredevol Kerstmis en hopelijk tot op de kerstmarkt." Zo besluit het Handelscentrum om aan alle kritiek een einde te maken. Als er een nieuwe naam gekozen wordt zal deze volgend jaar pas gebruikt gaan worden.

Wintermarkt in Brugge krijgt mogelijk nieuwe naam, iedereen mag meedenken
Wintermarkt in Brugge krijgt mogelijk nieuwe naam, iedereen mag meedenken