NBA: Thompson breekt driepunterrecord, 'Splash Brothers' vernederen Bulls

De basketballers van de Golden State Warriors hebben in de NBA weer eens gewonnen. Dat is allemaal niet zo boeiend, want dat doen ze honderdmiljoenmiljard keer in een seizoen, maar er viel dit keer weer een record te noteren - íets zeldzamer bij de Warriors, relatief gezien.

Op bezoek bij de Chicago Bulls hadden de Warriors halverwege al een voorsprong van dik veertig punten te pakken: 50-92, de hoogste score ooit voor de Warriors in één helft. De vijftig punten voorsprong werd net niet aangetikt en de teugels werden in het laatste kwart wat minder strak aangetrokken, maar de kampioenen wonnen met 124-149 alsnog vrij ruim.

De Splash Brothers waren vooral stevig op dreef. Stephen Curry was goed voor 23 punten, maar hield zich verder vooral bezig met het in stelling brengen van zijn maatje Klay Thompson, die de ene na de andere driepunter af kon vuren. Hij kwam tot maar liefst 24 pogingen, een verbetering van JR Smith's record van 22 uit 2014, en daarvan gingen er veertien raak. Ook dat was een record: Curry zette dat record een kleine twee jaar geleden op dertien stuks.

Thompson eindigde uiteindelijk met 52 punten, de derde keer in zijn loopbaan dat hij de grens van vijftig punten haalde. Daarmee staat hij nu op gelijke hoogte met onder meer Shaquille O'Neal. Curry is het zes keer gelukt, maar het record gaan de heren niet halen: Wilt Chamberlain kwam tot een bizar aantal van 118 wedstrijden met minstens vijftig punten.

Uitslagen NBA maandag
Indiana Pacers - Portland Trail Blazers 93-103
Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 113-92
Miami Heat - Sacramento Kings 113-123
New York Knicks - Brooklyn Nets 115-96
Chicago Bulls - Golden State Warriors 124-149
Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 124-109
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 124-120
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 113-108
Denver Nuggets - New Orleans Pelicans 116-111

Thompson kreeg alle kansen om het record te breken (Bron: YouTube)