'Depp gewipt als Jack Sparrow'

Acteur Johnny Depp zal niet meer terugkeren als Captain Jack Sparrow in de filmreeks Pirates of the Caribbean. De 55-jarige acteur was gedurende vijftien jaar het gezicht van de filmreeks, maar volgens geruchten wil Disney Studios hem niet meer in de volgende film zien. De afgelopen tijd is Depp regelmatig in het nieuws verschenen en maar zelden was dit op een positieve manier.

Stuart Beattie, scriptschrijver, bevestigt dat de studio de gehele filmreeks aan het omgooien is. Over Depp blijft Beattie vol lof. "Hij heeft een mooie tijd gehad. Hij was duidelijk één met het personage waarmee hij zo enorm bekend is geworden."

"Alle kinderen over de gehele wereld vinden zijn personage te gek en dat is enorm mooi voor hem, ook voor ons. Ik ben daar gewoon heel erg blij om. Hij zal altijd bekend blijven als Jack Sparrow", vervolgt de nederige schrijver. "Vóór Jack Sparrow was Depp een eigenzinnige en onafhankelijke acteur die in die maffe kleine coole films van Tim Burton speelde, maar hij was verre van een filmster en velen dachten dat we gek waren om hem te casten", klopt Beattie zichzelf nogmaals op de borst.

"Weet je, hij was nog geen vaste waarde, geen grote filmster. Wij waren bezig om een grote film te maken en toen we deze maffe, eigenzinnige acteur voor de hoofdrol kozen, dachten mensen dat we gek waren geworden. Dat dit evengoed werkte mag als een wonder worden gezien", kotst Beattie nog even door over zijn heldenrol.

"Er was elke keer als we de ruwe beelden bekeken wel enige nervositeit. Toch, op een gegeven moment merkten we dat alles in elkaar viel en het publiek het fantastisch zou vinden. Ik ben zo trots om daar deel van uitgemaakt te hebben."

Zaterdag werd bekend dat Disney Studios contact heeft gezocht met de schrijvers van de filmreeks 'Deadpool' om een vervolg te maken op Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales uit 2017. Deze laatste film met Depp als piratenkapitein werd niet als een succes gezien, alhoewel de film bijna achthonderd miljoen dollar opbracht.