Sparta heeft eerste versterking voor volgend seizoen al binnen

Sparta Rotterdam kan vanaf de start van volgend seizoen beschikken over Denzel James. Dat meldt de club zelf via de officiële kanalen.

De 24-jarige aanvaller is geen onbekende van de club, want onlangs was hij met derdedivisionist vv Noordwijk te sterk voor de Rotterdammers in het bekertoernooi. James scoorde één keer en claimde daarmee een hoofdrol in het met 3-2 gewonnen duel.

"Hij stond al bij ons op de radar en in die wedstrijd liet hij zien dat die aandacht terecht was", aldus technisch directeur Hans van Stee. "James is een pijlsnelle aanvaller die het tegenstanders enorm lastig kan maken. We hebben afgesproken dat hij, na het afronden van de medische keuring, in de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij ons gaat aansluiten."

James leerde voetballen in de jeugdopleiding van Ajax, maar brak niet door in het betaalde voetbal. In 2012 verkaste hij naar amateurclub UVS en via Kozakken Boys kwam de aanvaller vervolgens terecht bij zijn huidige club Noordwijk. Na de zomer verkast hij dus naar Sparta, wat nu in de Keuken Kampioen Divisie speelt, maar door winst in de periodetitel al wel zeker is van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Sparta maakte maandag ook bekend dat het contract van verdediger Bart Vriends met één jaar is verlengd.