Hints naar Red Dead Redemption 2 voor pc gevonden

De begeleidende app voor Red Dead Redemption 2, die te downloaden is op Android en iOS, heeft enkele hints in de code die wijzen op een mogelijke pc-versie van de game.

Met de app kunnen spelers onder andere de kaart bekijken, waypoints zetten en de gezondheidstoestand van Arthur zien. Nu zijn er door de website Rockstar Intel verwijzingen naar pc gevonden in de code. Deze hints zijn: "PARAM_companionAutoConnectIpPC" en "CommandIsPcVersion (void) 000000000166A12C". Er zijn ook wat VR-verwijzingen gevonden in de code. Deze verwezen naar specifiek Oculus, geen Vive or Steam VR.

Rockstar heeft de game natuurlijk nog niet officieel aangekondigd voor pc en dit zou het eerste teken kunnen zijn dat er een pc-poort in ontwikkeling is. Het is niet de eerste keer dat we iets over een pc-versie horen. Een LinkedIn-profielpagina van een Rockstar-ontwikkelaar bevestigde eerder het bestaan van de pc-versie voordat deze werd verwijderd. Dan is er een winkel dat eerder suggereerde dat de pc-versie volgend jaar zal verschijnen. Ook die webpagina is ondertussen aangepast.

Red Dead Redemption 2 is sinds afgelopen week uit op PlayStation 4 en Xbox One.

Red Dead Redemption 2 - Landscape (Foto: Rockstar Games)