Zwolse basketballers blijven ongeslagen aan kop in DBL

De basketballers van het Zwolse Landstede Basketbal zijn in de Dutch Basketball League ook na vijf wedstrijden ongeslagen. Op bezoek bij Basketball Academie Limburg in Weert hadden de Zwollenaren zo nu en dan lastig, maar dankzij een sterke slotfase trok de ploeg - waar Kaza Kajami-Keane goed was voor 26 punten - de winst naar zich toe: 71-91.

Donar won thuis in Groningen doodsimpel van Feyenoord Rotterdam, waarbij vooral de 57-18 ruststand pijnlijk was voor de gasten. Feyenoord-coach Richard den Os was duidelijk: "Ik heb de spelers in de rust verteld dat ze als een stel kinderen speelden." Echt gas terugnemen deed Donar in de tweede helft niet - "dat verdienen onze fans niet", aldus coach Erik Braal - maar de vernedering bleef binnen de perken: 90-59.

Net als Donar staat ook New Heroes Den Bosch na vijf duels op vier zeges. Dankzij onder meer 24 punten van Jonathon Williams en 21 van Nick Oudendag won de ploeg thuis met 97-67 van Aris Leeuwarden. ZZ Leiden speelde pas haar derde wedstrijd, maar staat wel op drie zeges. Darius Thompson zat na vier minuten spelen al in de dubbele cijfers en kwam uiteindelijk tot 32 punten tegen de Den Helder Suns, waar Leiden met 73-78 won.