NBA: Thunder weet eindelijk te winnen, driepuntrecord Curry

De basketballers van de Oklahoma City Thunder hebben eindelijk de eerste zege van het seizoen binnen. Na vier opeenvolgende nederlagen won de ploeg thuis van de Phoenix Suns, die na zes wedstrijden nu een eveneens vrij matig record van 1-5 hebben.

Het eerste kwart ging grotendeels gelijk op, tot OKC in de slotfase in rap tempo uitliep naar tien punten voorsprong. Dat werd in het tweede kwart uitgebreid naar twintig en vanaf dat moment kwam de thuisploeg ook geen seconde meer in de problemen.

De Suns kwamen in de slotfase nog wat dichterbij, maar verloren met 117-110. Paul George, Russell Westbrook (beiden 23) en Nerlens Noel (20) scoorden allemaal in de twintig punten voor OKC. 

Bij de Golden State Warriors waren Stephen Curry en Kevin Durant weer lekker op dreef. Op bezoek bij de Brooklyn Nets hielp het duo de kampioenen aan een 114-120 zege, waarbij Curry en Durant goed waren voor 35 en 34 punten. Voor Curry was er een record: hij scoorde voor de zevende keer op rij minstens vijf driepunters.

Uitslagen NBA zondag
Brooklyn Nets - Golden State Warriors 114-120
Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns 117-110
Dallas Mavericks - Utah Jazz 104-113
Los Angeles Clippers - Washington Wizards 136-104

Record voor Curry (Bron: YouTube)