Van Hanegem: "Koning Kuipers begint mij behoorlijk te irriteren"

Willem van Hanegem stoorde zich zondagmiddag flink aan scheidsrechter Björn Kuipers tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord.

Jeremiah St. Juste werd al na vijf minuten met rood weggestuurd, maar Jens Toornstra mocht blijven staan na een overtreding op Frenkie de Jong. "Maar daar greep de VAR niet in en bij St. Juste dus wel. Dat was het enige verschil", schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"En bij de openingstreffer van Ajax vonden ze het in Zeist met al hun schermen en televisiebeelden ook allemaal maar prima. Maar Kasper Dolberg gaf toch gewoon een tik tegen de arm van Justin Bijlow? Bijlow had wel moeten protesteren bij arbiter Björn Kuipers na de 1-0."

"Maar ik denk dat die gozer uit het goede hout gesneden is. Dat hij zich realiseerde dat het allemaal was begonnen met een fout van hemzelf en dat hij naar helemaal niemand wilde wijzen. En ik denk ook niet dat het had geholpen, want Kuipers gedraagt zich als Koning Kuipers en fluit toch gewoon zijn eigen wedstrijd."

"Onlangs had hij exact een week nodig om in te kunnen zien dat hij NAC tegen ADO zwaar had benadeeld met een belachelijke strafschop. Ik hoop dat hij nu sneller durft toe te geven dat hij maar wat doet." De Kromme wijst op een schwalbe van Dusan Tadic waarvoor hij geen gele kaart kreeg, een handsbal van Nicolás Tagliafico waar Feyenoord geen strafschop voor kreeg en Noussair Mazraoui die geen tweede gele kaart kreeg na een handsback. "Niemand weet eigenlijk waarom niet. Alleen Koning Kuipers."

"En de spelers van Feyenoord die geen geel kregen, waar ze hem wel verdienden, moesten als kleine kinderen bij Kuipers komen. Hij behandelde volwassen mannen als kleuters. Persoonlijk had ik veel liever geel gekregen dan zo voor joker te worden gezet door iemand die er zelf helemaal niks van bakte. Koning Kuipers begint mij behoorlijk te irriteren."