FIFA faliekant tegen internationale plannen LaLiga

FIFA-voorzitter Gianni Infantino ziet niets in de commerciële plannen van de Spaanse competitiebaas om wedstrijden in Noord-Amerika af te werken.

De preses maakte vrijdagmidadg duidelijk dat competitiewedstrijden niet in andere landen moeten worden gespeeld. Infantino zegt een ferm tegenstander te zijn van de plannen van LaLiga. "Ik ontken bovendien dat er toestemming is gegeven om de wedstrijd tussen Girona en Barcelona in Miami te laten spelen."

Javier Tebas, voorzitter van de Spaanse competitie, sloot afgelopen zomer een deal met een Amerikaans bedrijf waarin de intentie werd uitgesproken om enkele duels per jaar in de Verenigde Staten en Canada te laten spelen. Op 26 januari zou de wedstrijd tussen Girona en Barcelona in Miami afgewerkt moeten worden, maar dat wil Infantino niet toestaan.

"Officiële competitiewedstrijden moeten plaatsvinden in het land zelf. Daar is het uitvoerend comité heel duidelijk over", aldus de preses. Ook de Spaanse voetbalbond (RFEF) en Real Madrid spraken openlijk hun afkeer uit over de plannen. Cadena COPE meldde laatst dat Tebas wil volharden in zijn plan en een rechtszaak voorbereidt om zijn zin door te drukken.