Ten Hag: "Duel met Feyenoord is als een CL-wedstrijd"

Ajax geniet dit seizoen van de Champions League-atmosfeer en trainer Erik ten Hag is van mening dat het duel met Feyenoord dezelfde emoties oproept.

"Een tegenstander als Feyenoord prikkelt ons natuurlijk. Soms moet je na een Europa Cup-wedstrijd de energie uit jezelf oproepen, maar nu roept de tegenstander die ook op", analyseert de oefenmeester tijdens de persconferentie, geciteerd door De Telegraaf. "Het duel met Feyenoord is ook een soort Champions League-wedstrijd."

Ten Hag verwacht dat zijn ploeg net als tegen Benfica (1-0 winst) tot het uiterste moet gaan tegen de grote rivaal uit Rotterdam. "Feyenoord doet het aardig, want ze staan maar twee punten achter ons. Ze hebben een goede selectie en ze geloven in hun eigen kracht, maar dat doen wij ook", vervolgt de trainer, die de geblesseerde Carel Eiting moet missen.

Vorig seizoen debuteerde Ten Hag als Ajax-coach tegen Feyenoord en de beleving is wat hem betreft hetzelfde als op die bijzondere dag. "Toen verheugde ik me er ontzettend op en dat doe ik nu weer. Het blijft een geweldig affiche, al zijn er natuurlijk wel dingen veranderd. Er zijn andere spelers, we zijn nu nog Europees actief en er is veel positiviteit rondom Ajax."

Bij Feyenoord is de stemming, maar dat mag niet leiden tot onderschatting, vindt de trainer. "Zij spelen niet Europees, dat kan een voordeel zijn en als zo’n team dan gaat groeien in de competitie, is het zeker titelkandidaat. Wij plukken met ons spel nu de vruchten van de wedstrijden in Europa, maar je weet ook niet hoe dat na de winterstop weer gaat. De prijzen worden uiteindelijk pas in april verdeeld."