Stint-bende actief

Alhoewel de Stint, na het ongeval in Oss vorige maand, de weg niet meer op mag, is er een bende actief die de elektrische bolderkarren achterover probeert te drukken. De politie bevestigt een 33-jarige man te hebben aangehouden. De man zit nog vast.

Afgelopen dinsdag stond er een man van het ’Stint Terugroep Team’ op de stoep bij een kinderdagverblijf in Amstelveen, vertelt Edwin Renzen, de directeur van Stintum, het bedrijf dat de Stint maakt. De man had al een mailtje gestuurd, kwam kilometerstanden opnemen en foto's maken en zou woensdag terugkomen. En woensdag stond hij met een gehuurde vrachtwagen voor de deur, om drie Stints op te halen. "Hij had ze al ingeladen, maar de directeur vertrouwde het niet en heeft de man zijn auto klemgezet en daarna ons en de politie gebeld”, vertelt Renzen. "Er is helemaal geen terugroepactie. Volgende week is er een gerechtelijke uitspraak over het verbod, wacht daar even op.”

Renzen heeft woensdag ook de branchevereniging voor kinderdagverblijven gemaild om ze te waarschuwen. "Geef de Stint niet mee en neem direct contact op met de politie en Stintum”, zegt brancheorganisatie Kinderopvang. En ook Kinderopvang Totaal is duidelijk. "Het advies is om hieraan niet mee te werken.”