FOK! Wat een weer: operatie afkoeling gaat beginnen

Welkom!  

Grijs was de laatste dagen de hoofdkleur van ons weer. Af en toe viel daar ook wat lichte regen- en motregen uit. In het noordoosten viel ongeveer 5 mm. Elders tussen de 2 en 3 mm, maar er waren ook veel plaatsen die het goeddeels droog hielden. In ieder geval was het donker en grijs buiten. De zon nam even adempauze na al zijn overuren dit jaar. 

Vanaf nu wordt er een (tijdelijke) operatie afkoeling in gang gezet. Onder invloed van een hoog boven Ierland en een diep laag boven Scandinavie komt er een langgerekte noordweststroming op gang. Deze draait in het weekend verder door naar het noordoosten. Dit wil zeggen dat Atlantische storingen ons ook tot na het weekend niet weten te bereiken. Als er een mogelijk natte dag aan lijkt te komen, dan is het de dinsdag.

Vannacht was en vannochtend is het nog grijs weer. Ook valt er af en toe wat regen en ik denk dat er dan op wat meer plaatsen 2 tot 4 mm gaat vallen. In de loop van de dag klaart het dan weer eens op. Dit wordt echter dan wel gevolgd door een paar buien en zeker in het noorden en langs de kust kunnen die ook gepaard gaan met hagel en onweer. De temperaturen liggen in de ochtend nog rond de 12 graden, maar die gaan zakken. Aan het eind van de middag is het vrijwel overal nog maar een graad of 8. De koele lucht wordt aangevoerd door een vrij stevige west-noordwestelijke wind. Deze kan langs de kust kracht 7 bereiken. 

Tot morgen!  

Nederland

Grijs weer (Foto: Luuntje)
Ook bij Luuntje was het de laatste dagen grijs. (Foto:Luuntje)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!