Bayern wint in Griekenland en verhoogt druk op Ajax

Bayern München heeft drie punten overgehouden aan het bezoek aan AEK Athene en neemt - in ieder geval voorlopig - de koppositie over van Ajax.

De Duitse formatie van Niko Kovac kende moeizame weken, maar won afgelopen weekend wel in de eigen competitie en heeft die zege een vervolg gegeven in de Champions League. In Griekenland eindigde de ontmoeting in Groep E met het nog altijd puntloze AEK in 0-2. Erg gemakkelijk kwam die zege echter niet tot stand.

De Grieken hielden de gelederen in het eerste bedrijf redelijk gesloten en moesten slechts een paar kansjes toestaan die uiteindelijk werden gemist of gepareerd door doelman Vasilios Barkas. Bayern hoopte de opponent te overrompelen, maar de Grieken hadden zich ingesteld op een avondje verdedigen en hopen op een succesvolle counter. Daar was de ploeg in de twintigste minuut dichtbij, maar Ezequiel Ponce schoot vanuit een moeilijke positie in het zijnet.

Bayern, met Robben en James Rodriguez in de basis, maakte voor rust ondanks het veldoverwicht niet echt aanspraak op een treffer, al kon Serge Gnabry vijf minuten voor de pauze rustig aanleggen en schieten. Naast, tot opluchting van Barkas, die geregeld aan het werk werd gezet en pas na een uur spelen moest capituleren. Een volley van de al half vallende Javier Martinez verraste hem en de defensie volledig, nadat Robben het even daarvoor probeerde met een hard schot.

Met die goal was het Griekse verzet eigenlijk meteen gebroken. De ploeg probeerde zich nog wel te herpakken, kreeg later ook nog wat kleine kansjes, maar amper drie minuten na de openingsgoal lag de bal weer in het net. Nu was het superspits Robert Lewandowski die zich mocht laten toejuichen. De Poolse goalgetter kreeg de bal op een presenteerblaadje van Rafinha en had vervolgens geen moeite om zijn ploeg definitief naar de zege te schieten. Bayern heeft nu zeven punten en kan rustig achterover leunen en kijken of Ajax gelijke tred kan houden als het aantreedt tegen Benfica.

Uitslagen Champions League dinsdag
AEK Athens - Bayern München 0-2
BSC Young Boys - Valencia 1-1
1899 Hoffenheim - Olympique Lyonnais 3-3
AS Roma - CSKA Moskou 3-0
Ajax - Benfica 1-0
Manchester United - Juventus 0-1
Real Madrid - Viktoria Plzen 2-1
Shakhtar Donetsk - Manchester City 0-3