FC Twente eenvoudig langs Jong FC Utrecht

FC Twente heeft op bezoek bij Jong FC Utrecht hard uitgehaald. Na een vroege rode kaart voor Mokono eindigde het duel in 1-6.

De negentienjarige verdediger kreeg in de 26e minuut al zijn tweede gele kaart en bezorgde zijn teamgenoten zo een bijzonder lastige avond. De thuisploeg keek al tegen een 0-2 achterstand aan dankzij vroege doelpunten van Tom Boere (penalty) en Javier Espinosa. Na goed voorbereidend werk kreeg hij de bal voor de voeten en de Spanjaard had geen moeite om doelman Nijhuis te passeren.

Met een man meer hadden de Tukkers het helemaal lastig en was het voor de meegereisde supporters slechts afwachten tot de volgende treffer zou vallen. Uiteindelijk kwam die er vlak voor rust, dankzij Rafik Zekhnini. De Noor maakte alweer zijn derde doelpunt van het seizoen en was constant dreigend. Na rust liep de teller verder op dankzij wederom Espinosa en Jari Oosterwijk, die de verre hoek vond. Nick Venema maakte tussen die doelpunten door een eretreffer. Het laatste woord was echter weer aan Oosterwijk, die de eindstand op 1-6 bepaalde.

Dankzij de overtuigende zege stoomt Twente op naar de derde plaats op de ranglijst. Alleen koploper Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam gaan nog voor. In de strijd om de periodetitel maakt de ploeg van Marino Pusic ook nog een theoretisch kansje op de winst, maar daarvoor is het vermoedelijk te laat, aangezien dan zowel Sparta, Kowet en Almere City punten moeten verspelen.