Bertens verslaat Kerber tijdens WTA Finals

Kiki Bertens heeft maandag voor een daverende verrassing gezorgd. De Nederlandse was tijdens de WTA Finals in Singapore te sterk voor Angelique Kerber, die als eerste geplaatst is: 1-6, 6-3 en 6-4.

De eerste set was nog een prooi voor Kerber, aangezien Bertens niet haar beste spel liet zien. Ze was slordig en oogde enigszins vermoeid. Toch wist ze haar eerste servicegame te winnen, maar daarna walste Kerber over haar heen.

Ook in de tweede set leek Bertens aanvankelijk niet goed in haar spel te zitten. Bij een stand van 2-1 in het voordeel van Kerber sprak coach Raemon Sluiter haar wat bemoedigende woorden toe en dat leek te helpen. Bovendien begon de Duitse fouten te maken, waarvan de onze landgenote wist te profiteren.

In de derde set was het vervolgens lang wachten op een speelster, die haar service wist te verzilveren. Dat gebeurde uiteindelijk pas in de achtste game, toen Bertens van een 0-40 achterstand terug wist te komen. Kerber won vervolgens nog wel op 'love', maar de Nederlandse pakte de partij uiteindelijk met een harde smash.