Zwolse basketballers kloppen Donar en pakken koppositie DBL

Landstede Basketbal heeft de leiding overgenomen in de Dutch Basketball League. De Zwollenaren wonnen in eigen huis van het Groningse Donar, vooral dankzij een geweldig eindschot van de thuisploeg.

Na een ruststand van 45-49 nam Donar het heft in het derde kwart in handen: 57-70. Dankzij onder meer twee drietjes van Mike Schilder kwam Landstede toch weer in de buurt, waarna Kaza Kajami-Keane de ploeg op gelijke hoogte bracht. Vooral Jordan Callahan strubbelde nog tegen, maar Franko House maakte het voor Zwolle af: 88-81, met Sherron Dorsey-Walker (20 punten) en Kajami-Keane (19) als topscorers.

New Heroes Den Bosch ging op bezoek bij Apollo Amsterdam en had het daar niet heel moeilijk: via een duidelijke ruststand van 29-60 liepen de Brabanders uiteindelijk weg naar een 63-106 zege. Aris Leeuwarden had het thuis wel lastig met Basketball Academie Limburg uit Weert, maar een sterke tweede helft van Nick Masterson, goed voor 25 punten, hielp de Friese ploeg aan de winst: 75-69.

ZZ Leiden had thuis geen kind aan Feyenoord Rotterdam. De bezoekers stonden na één kwart nog voor, maar Leiden nam de regie in handen en speelde zich met onder meer 24 punten van Darius Thompson naar een 88-64 zege. De Dutch Windmills wonnen thuis in Dordrecht weliswaar zeer ruim van de Den Helder Suns (73-46), vreugde was er nauwelijks.

Windmills-topschutter en leider Alec Wintering kwam vroeg in de tweede helft compleet verkeerd op zijn been terecht en werd per ambulance afgevoerd. Aan beide kanten waren spelers duidelijk flink geschrokken van de blessure. Pas na een ruime onderbreking en een nieuwe warm-up werd de wedstrijd hervat.