Nederland pakt zevende Europese korfbaltitel na zege op Duitsland

De Nederlandse korfballers hebben zondag voor de zevende keer de Europese titel veroverd. Duitsland was in de finale in Heerenveen kansloos tegen Oranje: 21-8. Het was de tweede finale in de geschiedenis van het EK die niet tussen Nederland en België ging. Nederland won alle zeven edities. Voor Duitsland is het hun eerste Europese medaille. 

De verrassende Duitsers konden de Nederlanders in de eerste helft nog een beetje bijbenen. Na het eerste kwart stond Oranje met 4-2 voor en bij rust was de voorsprong 8-4. In het derde kwart was het verzet van Duitsland snel gebroken en liep Nederland uit naar 15-6. Het werd uiteindelijk 21-8. 

In het vierde kwart kreeg recordinternational Suzanne Struik een applauswissel. De 31-jarige speelster van PKC speelde 69 keer in het shirt van Oranje en won drie wereldtitels en nu vier Europese titels.

"Ik denk dat dit EK de historie ingaat als een keer niet Nederland-België in de finale", zei Scholtmeijer in een eerste reactie bij de NOS. "Maar wij zijn de nummer één van de wereld en hebben de verantwoordelijkheid om constant te innoveren. Ik denk dat we grensverleggend zijn en ik denk dat we dat dit toernooi perfect hebben uitgevoerd."