Verstappen na kwalificatie: "Ophanging brak af"

De kwalificatie tijdens de Grand Prix van Amerika was voor Max Verstappen na Q1 al voorbij. In zijn laatste snelle ronde kwam onze landgenoot op de verhoogde kerbstones terecht, waardoor de ophanging van zijn bolide afbrak.

"Ik reed over de kerbstone heen en toen brak de ophanging af, waardoor ook de aandrijving het begaf", aldus Max Verstappen, die de kwalificatie op het Circuit Of The Americas niet meer kon vervolgen.

"Het is wel wat vreemd, aangezien iedereen die kerb gebruikt. De bocht opent zich hierdoor iets meer en zo ben je wat sneller. Ze liggen er ook al twee jaar, dus we weten niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. Je probeert de schade natuurlijk nog te repareren, maar toen het gebeurde wist ik eigenlijk wel dat het klaar was."

Verstappen zal zich later vandaag dus opnieuw naar voren moeten werken. Desondanks liggen er voor de Nederlander wel mogelijkheden, ook gezien de resultaten van de afgelopen jaren. "Normaal gesproken zijn we tijdens de race altijd iets competitiever. Ik hoop ook dat we vrij snel het middenveld voorbij kunnen zijn. Vorig jaar reden we van een zestiende naar een derde plek, dus we gaan dit jaar weer hetzelfde proberen te doen."