Duitser dood door rondvliegende automaatdeur

In de Duitse stad Halle is door een rondvliegende deur van een kaartautomaat een man overleden. Onduidelijk blijft nog of het om een onfortuinlijke omstander gaat of dat een plofkraker slachtoffer is geworden van zijn eigen onkunde.

Het zwaargewonde slachtoffer werd bloedend gevonden door een treinmachinist die vervolgens de hulpdiensten inschakelde. Helaas mocht dit niet meer baten en is de man enige tijd later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De politie heeft niet bekend gemaakt of het slachtoffer een omstander of de dader is.

De ontploffing van de automaat was volgens de politie zo heftig dat de deur van de automaat over het perron werd geblazen. Er is nog tot diep in de nacht met onder andere een helikopter in het gebied gezocht naar sporen, onduidelijk is of er ook iets is gevonden.

Duitsland is in tegenstelling tot veel andere Europese landen een land waar contant geld nog veel in gebruik is. Kaartautomaten zijn daarom net als pinautomaten een geliefd doelwit voor criminelen. De gisteren gekraakte automaat was dit jaar, ironisch genoeg, alweer de 13e automaat die sneuvelde.