Vrouwen PSV houden koppositie in Eredivisie vast

De voetbalsters van PSV staan ook na vijf wedstrijden nog aan de leiding in de Eredivisie. Op De Herdgang won de ploeg met duidelijke cijfers van Achilles'29: 5-0.

Katja Snoeijs opende de score na 28 minuten en vier minuten later was het raak voor Aniek Nouwen. Het duurde vervolgens even, maar in de 67e minuut scoorde Snoeijs de 3-0, ook nu na vier minuten gevolgd door een lekkere pegel van Nouwen: 4-0. Jeslynn Kuijpers zorgde niet veel later voor de 5-0.

Voor Achilles was het een tweede ruime nederlaag op rij, want een week eerder verloor de ploeg in Den Haag met 1-9 van ADO. De nummer twee van de Eredivisie legde dit keer VV Alkmaar over de knie: 4-1, waarbij Pia Rijsdijk de score al in de eerste minuut opende. Nadine Noordam, Maartje Looijen en Victoria Pelova waren ook trefzeker, terwijl Chelsea Kenton namens Alkmaar scoorde.

FC Twente en sc Heerenveen speelden doelpuntloos gelijk. PSV staat na vijf duels op twaalf punten, ADO heeft er tien. Ajax volgt met negen punten, één meer dan Heerenveen en Twente, met de kanttekening dat Twente nu zes wedstrijden heeft gespeeld.