NHL: Capitals thuis na shootouts onderuit tegen Panthers

De ijshockeyers van de Florida Panthers hebben in de NHL een knappe zege geboekt. De ploeg ging op bezoek bij de regerend kampioenen, de Washington Capitals, en wist daar na shootouts de winst naar zich toe te trekken.

Vincent Trocheck zorgde voor de voorsprong voor de Panthers, maar John Carlson trok de stand weer gelijk. In de slotfase van de eerste periode sloegen de Panthers in drie minuten tijd keihard toe: Yevgeni Dadonov, Colton Sceviour en Jared McCann waren stuk voor stuk trefzeker.

In het eerste kwartier van de tweede periode werkten de Capitals zich echter weer langszij. Brett Connolly was als eerste aan de beurt, Jakub Vrana volgde en dankzij Devante Smith-Pelly stond het met 4-4 weer gelijk. 

Jonathan Huberdeau bracht de Panthers opnieuw op voorsprong, maar een derde assist van Lars Eller stelde Nicklas Bäckström kort voor het einde in staat om vanuit de powerplay voor 5-5 te zorgen. In overtime werd niet gescoord en dus moesten er shootouts komen. Daarin lieten Capitals-sterren Alex Ovechkin en Bäckström het afweten, waardoor de Panthers wonnen.

Uitslagen NHL vrijdag
Washington Capitals - Florida Panthers 5-6 SO
Dallas Stars - Minnesota Wild 1-3
Calgary Flames - Nashville Predators 3-5

Capitals - Panthers (Bron: YouTube)