Politie zoekt getuigen liquidatiepoging Rotterdam

Het rechercheteam dat het schietincident op de kruising van Oudedijk-Willem Ruyslaan in Rotterdam onderzoekt, heeft naast het signalement van de schutter ook een foto van de helm en scooter van de vermoedelijke schutter vrijgegeven. 

Woensdagochtend 17 oktober rond 11:00 uur loste de verdachte meerdere schoten af op een 64-jarige Rotterdammer, die op dat moment met een bijrijder in een zilvergrijze Volkswagen Polo bij de kruising stilstond. De passagier bleef ongedeerd. Het slachtoffer is een bekende van de politie en mede ook gelet op de aard van het incident wordt serieus rekening gehouden met een afrekening in het criminele milieu.

Lees ook: 64-jarige levensgevaarlijk gewond na schietpartij

De schutter reed vervolgens op een scooter op de Oudedijk weg in de richting van de Kralingse Zoom. In het verlengde van de Oudedijk op de ’s-Gravenweg veroorzaakte de scooterrijder een aanrijding en ging hij te voet verder. Hij liet zijn scooter achter. Door de forse aanrijding is de dader vermoedelijk gewond geraakt. Mogelijk liep de man vanaf dat moment mank en is hij in de richting van de Kralingse Zoom gelopen. Het onderzoeksteam sluit niet uit dat de dader bij metrostation Kralingse Zoom op de metro is gestapt. Ondanks een massale en langdurige zoektocht ontbreekt sindsdien elk spoor. 

De schutter is een forse man, 1.75/1.85m lang met een donkere huidskleur en een aantal getuigen meent ook baardgroei te hebben waargenomen. Hij droeg donkere kleding en een zwarte helm. Mogelijk droeg hij een donker petje onder zijn helm met de klep naar voren. Hij reed op een zwarte scooter van het merk/type Gilera Runner. De scooter heeft van origine een rode kleur maar is in zwart overgespoten.

Behalve beelden ten tijde van het incident zijn ook beelden van vóór het incident welkom aldus de politie. De politie heeft aanwijzingen dat de dader zich in de uren voorafgaand aan het incident al in de buurt van de Willem Ruyslaan, de Oudedijk en de Lusthofstraat ophield en het slachtoffer heeft opgewacht. Ook toen hebben getuigen een man gezien die aan voornoemd signalement voldeed.

Mensen met informatie wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Mensen die videobeelden hebben en deze willen delen met de politie kunnen gebruik maken van het tipformulier op de website. 

Politie zoekt getuigen schietpartij Rotterdam (Foto: Politie)
Politie zoekt getuigen liquidatiepoging Rotterdam (Foto: Politie)Politie zoekt getuigen schietpartij Rotterdam (Foto: Politie)
Politie zoekt getuigen liquidatiepoging Rotterdam (Foto: Politie)