Robben over Bayern-crisis: "Dit is wat iedereen wilde"

Bayern München draait dit seizoen stroef in de Bundesliga en staat na jaren van dominantie nu eens een keer niet bovenaan in Duitsland.

De ploeg staat inmiddels op vier punten achterstand van koploper Borussia Dortmund, terwijl het ook RB Leipzig, Borussia Mönchengladbach, Werder Bremen en Hertha BSC voor moet laten, al staan de vier laatstgenoemde clubs slechts één punt boven Der Rekordmeister.

Arjen Robben maakt zich niet al te druk over de concurrentie, al denkt hij wel dat BVB een geduchte opponent is. "Borussia Dortmund is een geweldige tegenstander. Bij de anderen moeten we zien hoe lang ze het volhouden", stelt de Nederlander in gesprek met Kicker. "Een paar jaar geleden werd nog steeds gezegd dat alles zo saai was met Bayern. Dit is wat iedereen wilde", doelt hij op de huidige spanning in de competitie.

Zijn ploeg liet de laatste vier duels punten liggen, maar Robben weigert mee te gaan in de mening dat alles momenteel slecht gaat bij de Duitsers, die ook in Europa een steek lieten vallen tegen Ajax. "Niet alles is zwart en wit in het voetbal. Niet alles is geweldig als je wint en niet alles is slecht als je verliest. Ik ben ervan overtuigd dat het aan details ligt momenteel. We moeten onze tegenstanders weer domineren. We hebben passie, meer beweging een een verrassingseffect nodig", besluit Robben. Zaterdag is VfL Wolfsburg de tegenstander.