MLB: Wisseltruc Brewers faalt, Dodgers en Red Sox winnen

De honkballers van de Los Angeles Dodgers hebben de vijfde wedstrijd van de National League Championship Series gewonnen. In LA werden de Milwaukee Brewers met 5-2 verslagen, waardoor de Dodgers op 3-2 komen en nog één zege verwijderd zijn van de World Series.

De Brewers begonnen met de linkshandige werper Wade Miley, maar die werd na vijf worpen - waarbij Cody Bellinger naar het eerste honk mocht lopen - al naar de kant gehaald en vervangen door Brandon Woodruff. Verwarring alom, want een startende werper na vijf ballen vervangen is redelijk uniek.

Achteraf bleek het een bewuste keuze te zijn van Brewers-coach Craig Counsell: door met de linkshandige Miley te starten, hoopte hij dat de Dodgers weer met vooral rechtshandige slagmensen zouden beginnen, waarna Miley werd vervangen door de rechtshandige Woodruff.

Helemaal soepel pakte het niet uit, want Dodgers-coach Dave Roberts begon met de linkshandige Bellinger en Max Muncy. Miley zal in wedstrijd zes opnieuw starten, maar nu écht, en wordt dan de eerste werper sinds 1930 die in de play-offs twee wedstrijden achter elkaar start.

Dodgers-werper Clayton Kershaw kende een slecht optreden in wedstrijd twee, maar woensdagavond was hij uitstekend op dreef. De Brewers noteerden slechts drie hits en één run alvorens Kershaw na ruim zeven innings naar de kant werd gehaald.

Met runs in de vijfde, zesde en zevende innings kwamen de Dodgers op voorsprong en in de negende inning gooide closer Kenley Jansen de boel voor de derde keer dit postseason keurig op slot.

In Houston wonnen de Boston Red Sox wedstrijd vier in de American League Championship Series tegen de Astros, waardoor het 3-1 staat voor Boston. Xander Bogaerts bewees zijn waarde door twee keer een ploeggenoot over de thuisplaat te slaan.

Homeruns van George Springer en Tony Kemp hielden de Astros-hoop geruime tijd in leven in het duel waarin het vaak heen en weer ging, maar in de laatste inning lag Andrew Benintendi van de Red Sox in de weg. Alex Bregman sloeg bij 6-8 een lekkere bal met alle honken bezet, maar Benintendi wist de bal na een snoekduik te vangen, pakte zo de beslissende out en hielp de Red Sox aan 3-1 in de serie.

MLB play-offs donderdag (Nederlandse tijden, live op FOX Sports, best-of-7)
02.05 Houston Astros - Boston Red Sox, American League Championship Series, wedstrijd 5 (3-1 Red Sox)

Dodgers - Brewers (Bron: YouTube)

Astros - Red Sox (Bron: YouTube)