Basketballers Donar, Leiden en Den Bosch winnen allemaal in Europe Cup

Het reguliere seizoen van de Europe Cup is voor de Nederlandse basketbalploegen uitstekend begonnen. Drie teams vertegenwoordigen Nederland in Europa dit seizoen en alledrie begonnen ze woensdagavond met een overwinning.

ZZ Leiden speelde in en tegen het Turkse Sakarya, waar de Leidenaren vooral in het tweede kwart stevig huis wisten te houden: 8-23. Zowel Darius Thompson als Worthy de Jong lieten 20 punten optekenen, waarbij De Jong ook nog eens goed was voor 10 rebounds. Leiden won zo met 56-69.

Ook Donar speelde tegen een Turkse ploeg: in het eigen MartiniPlaza kregen de Groningers bezoek van Istanbul BB. De drie topschutters van de Turken waren bij elkaar goed voor 64 punten, maar de rest was weinig productief. Donar had vijf spelers in de dubbele cijfers, met Teddy Gipson (17 punten) als topschutter, en wist de Turken zo vrijwel de hele wedstrijd op een kleine achterstand te houden: 90-81.

New Heroes Den Bosch begon thuis tegen de nummer drie van Tsjechië, JIP Pardubice. Dat leverde vooral door een dominant eerste (32-14) en derde kwart (25-9) geen enkel probleem op voor de Brabanders, waar Steven Cook met 24 punten de topschutter was. Den Bosch won het duel overtuigend met 91-58.