Dilrosun over Guardiola: "Als hij praat, dan luister je"

Javairo Dilrosun heeft veel geleerd van Josep Guardiola bij Manchester City. De vleugelspeler werkte tot afgelopen zomer samen met de Spanjaard.

Dilrosun stapte op zestienjarige leeftijd over van Ajax naar Manchester City en trainde het afgelopen jaar regelmatig mee met de hoofdmacht van de  Citizens. Tot een debuut kwam het niet, aangezien hij deze zomer de overstap maakte naar Hertha BSC.

"Alles wat hij zegt, is leerzaam. Als hij praat, dan luister je", vertelt Dilrosun in gesprek met Voetbal International. "Op het gebied van tactiek en techniek heb ik heel veel van hem geleerd. Hoe ik ballen moest aannemen, hoe ik mijn snelheid het best kon gebruiken, hoe ik de back van de tegenstander het best kon verdedigen… Pep is echt één van de allerbeste trainers ter wereld."

Dilrosun maakte transfervrij de overstap naar de Bundesliga en is daar een van de revelaties van het seizoen. In zes wedstrijden vond hij twee keer het net en gaf drie assists. Komende zondag neemt Hertha het op eigen veld op tegen SC Freiburg, een duel tussen de nummers vijf en elf van de ranglijst.