Badmintonduo Piek/Seinen stunt tegen wereldkampioenen in Danish Open

Badmintonsters Selena Piek en Cheryl Seinen hebben voor een stunt gezorgd op het Danish Open, waar alleen de beste 32 spelers/koppels van de wereld aan mee doen. Het Nederlandse duo, afgelopen weekend nog finalist op het Dutch Open, won in Odense de openingsronde met 21-19, 21-18 van de Japanse wereldkampioenen Mayu Matsumoto en Wakana Nagahara.

In de eerste game leek er niks aan de hand voor het Japanse koppel. De nummer vijf van de wereld kwam met 10-17 voor, maar het Piek/Seinen kwamen sterk terug in de game. Pas op 20-19 kwam het Nederlandse koppel pas op voorsprong en op het eerste gamepoint was het meteen raak voor Piek/Seinen, de nummer 25 van de wereld.

In de tweede game nam het Nederlands duo al snel afstand van Matsumoto/Nagahara. Piek/Seinen wist in het verloop van de game hun voorsprong uit te bouwen en op 20-12 kreeg het Nederlands team hun eerste machtpoint. Het Japanse koppel, dat in Denemarken als zesde is geplaatst, wist nog zes wedstrijdpunten weg te werken. Op het zevende matchpoint was het toch raak voor de Nederlandse badmintonsters.

Jelle Maas verloor samen met zijn dubbelpartner Robin Tabeling hun eerste ronde tegen het als vijfde geplaatste koppel Mathias Boe en Carsten Mogensen uit Denemarken: 21-19, 21-15.