Ackermann klopt Nederlanders in tweede etappe Gree-Tour of Guangxi

Pascal Ackermann heeft de tweede etappe van de Gree-Tour of Guangxi gewonnen. De Duits kampioen van BORA-hansgrohe was na een etappe van 145 kilometer de snelste in de massasprint te snel voor de Nederlanders Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen. Groenewegen blijft leider in het algemeen klassement.

Rémi Cavagna (Quick-Step Floors), Alex Dowsett (Katusha-Alpecin), Yousif Mirza (UAE Emirates), Andrei Grivko (Astana) en Feng Chung Kai (Bahrain Merida) waren de aanvallers van de dag. De kopgroep kreeg nooit veel ruimte van de sprintersploegen. Cavagna bleef het langst vooruit, maar in de laatste vier kilometer was ook zijn aanval voorbij.

In de sprint die volgde was Ackermann de snelste. In natte omstandigheden in Qinzhou was de Duits kampioen te snel voor Jakobsen en Groenwegen. Groenewegen, die de openingsrit won, blijft wel leider in het algemeen klassement. De Nederlander van LottoNL-Jumbo heeft een voorsprong van vier seconden op Ackermann en Jakobsen. Donderdag staat opnieuw een vlakke rit op het programma.