MLB: Dodgers trekken stand na slopende strijd gelijk, Red Sox op voorsprong

De honkballers van de Los Angeles Dodgers staan in de National League Championship Series weer op gelijke hoogte met de Milwaukee Brewers. In eigen huis wonnen de Dodgers de vierde wedstrijd met 2-1, maar dat had wel enige voeten in de aarde.

Brian Dozier sloeg de Dodgers al in de eerste inning op het scorebord, maar in de vijfde inning kwamen de Brewers langszij dankzij Domingo Santana. Vervolgens duurde het erg lang voor het nog gescoord werd. Cody Bellinger redde de Dodgers met een schitterende duik om zo een vangbal te laten noteren en in de dertiende inning, na ruim vijf uur, sloeg hij teamgenoot Manny Machado over de thuisplaat: 2-1.

Machado werd daarmee overigens gelijk een gehaat man in Milwaukee, zeker na een eerder incident. De Dodgers-speler kwam bij het eerste honk aan en schoffelde het been van Jesus Aguilar van de Brewers daar onderuit, wat tot een opstootje leidde.

De Boston Red Sox staan in de American League Championship Series op voorsprong, nadat ze de Houston Astros in het stadion van de regerend kampioen klop gaven. Na zes innings stond het 2-3, de Red Sox scoorden er nog een run bij en in de achtste inning sloeg Jackie Bradley Jr snoeihard toe: een grand slam, een homerun met alle honken bezet. De Red Sox schoven zo in één klap door naar 2-8 en gaven dat niet meer weg.

MLB play-offs woensdag (Nederlandse tijden, live op FOX Sports, best-of-7)
23.05 Los Angeles Dodgers - Milwaukee Brewers, National League Championship Series, wedstrijd 5 (2-2)
02.35 Houston Astros - Boston Red Sox, American League Championship Series, wedstrijd 4 (2-1 Red Sox)

Astros - Red Sox (Bron: YouTube)

Dodgers - Brewers (Bron: YouTube)