Vrouw pleegt zelfmoord met kinderen na nepdood man

Een Chinese vrouw heeft zich met haar twee kinderen in een vijver verdronken omdat ze dacht dat haar man was omgekomen. Dat leek er ook op nadat zijn auto in een rivier was gevonden. Maar naderhand bleek de man zijn eigen dood in scene te hebben gezet om levensverzekeringsfraude te plegen, meldt de BBC.

De 34-jarige man had in september zonder medeweten van zijn vrouw de verzekering afgesloten. Diezelfde maand liet hij een geleende wagen in de rivier storten. Een week geleden zette zijn vrouw een zelfmoordbriefje online, waarna haar lichaam en dat van hun vierjarige zoontje en driejarige dochtertje in de vijver werden gevonden.

De vrouw schreef dat ze hem gingen volgen, en dat het enige dat ze wilde was dat het gezin samen zou zijn.

De man gaf zichzelf de volgende dag aan bij de politie. Hij zou zich flink in de schulden hebben gestoken om de epilepsiebehandeling van zijn dochtertje te betalen. De man is aangeklaagd wegens fraude en vernieling.

Op Chinese sociale media wordt de berichtgeving aangegrepen voor discussies over familieproblemen en de financiële druk waaraan veel gezinnen bloot zouden staan.