Danjuma: "Extra mooi dat het in BelgiŽ gebeurde"

Arnaut Danjuma Groeneveld maakte dinsdagavond zijn eerste interlandgoal en het leverde ook meteen een resultaat op voor het Nederlands elftal.

De vleugelaanvaller van Club Brugge mocht zaterdag al invallen tegen Duitsland (3-0 winst) en luisterde zijn basisdebuut op met een fraai doelpunt. Hij was het eindstation van een snelle counter en maakte daarmee de openingstreffer van Dries Mertens ongedaan. Gescoord werd er na de rake schuiver van Danjuma niet meer, dus eindigde het duel in 1-1.

"Ik twijfelde even. Moet ik aannnemen of direct schieten", blikt de van NEC overgekomen buitenspeler terug bij de NOS. Hij besloot de splijtende pass van Memphis Depay te controleren en schoof de bal daarna onder doelman Simon Mignolet door. "Achteraf heb ik de juiste keuze gemaakt. Er was genoeg tijd om aan te nemen", jubelde Danjuma.

"Dat het hier in België gebeurt, maakt het extra mooi voor mij. De goal gaf ons extra motivatie en daarna zijn we beter gaan voetballen. Je kan denk ik wel tevreden zijn als je met 1-1 gelijkspeelt in en tegen België", meent de tweevoudig international, die zich nu weer op Club Brugge stort en in november hoopt weer van de partij te zijn tegen Frankrijk en Duitsland in de Nations League.

Nederland kan met die duels een gunstige uitgangspositie in de EK-kwalificatie afdwingen en zelfs de finale van de Nations League is nog haalbaar, terwijl ook een doemscenario nog denkbaar is met twee nederlagen en een Oranje wat overal naast grijpt. Daar denkt Danjuma echter niet over na. “Ik wil mijn best doen, laten zien dat ik van waarde kan zijn voor het team. Nu ga ik terug naar de club en moet ik zorgen dat ik goed blijf presteren. Dan zie ik wel wat er de volgende keer op mij afkomt.”