Van der Hoorn sluit jaar goed af met winst in Sluitingsprijs Putte-Kapellen

Taco van der Hoorn heeft de Sluitingsprijs Putte-Kapellen gewonnen. De Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij won voor zijn landgenoten Piotr Havik en Cees Bol.

De Sluitingsprijs, de afsluiting van het Belgisch wielerseizoen, staat sinds dit jaar niet meer op de UCI-kalender. Desondanks had de organisatie toch een mooi deelnemersveld aan de start. Lotto Soudal was de enige WorldTour-team aan de start, maar Mathieu van der Poel was de grote publiekstrekker.

De Nederlandse alleskunner op de fiets, die afgelopen zondag nog een veldrit won in Gieten, liet zich ook meteen zien. Van der Poel was de eerste renner die ten aanval trok, maar het peloton liet hem niet gaan.

Uiteindelijk wisten negen renners weg te rijden uit het peloton met daarbij Peter Schulting, de winnaar van de Ronde van Zeeland, afgelopen zaterdag. De 31-jarige Nederlander had het gezelschap van een achttal renners. Halverwege de wedstrijd reed Van der Poel het gat dicht en ontstond er een kopgroep van 21 renners. De samenwerking verliep goed en het peloton was kansloos voor de zege.

Net voor het ingaan van de laatste ronde reed er groep van acht weg uit de kopgroep met opnieuw Van der Poel. De Nederlands kampioen op de weg had het gezelschap van zijn landgenoten Bol, Havik en Van der Hoorn. In de laatste ronde waren er meerdere aanvallen, maar de aanval van Van der Hoorn was het succesvolst. De renner van Roompot-Nederlandse Loterij, die volgend seizoen naar LottoNL-Jumbo, kwam solo aan en boekte zo zijn derde zege van het seizoen. Van der Hoorn zijn seizoen begon pas op 11 augustus nadat lange tijd eruit lag vanwege een hersenschudding.