Mertens ziet 'typische hoera-stemming' in Nederland

Dries Mertens denkt dat België dinsdag favoriet is tegen het Nederlands elftal, ondanks dat Oranje zaterdag met 3-0 van Duitsland won.

Mertens is onder de indruk van het huidige Oranje. "Ze hebben veel kwaliteit, maar ik denk dat wij favoriet zijn", werd hij maandag geciteerd door Het Nieuwsblad en de NOS. België kwam zelf vrijdagavond al in actie in de Nations League. Door twee goals van Romelu Lukaku werd Zwitserland met 2-1 verslagen in Brussel.

"Het is wel typisch dat er nu al een hoera-stemming is in Nederland, niet? Maar ze hebben goede spelers, dus ze mogen vertrouwen hebben", aldus Mertens. "Als je de wedstrijd van Nederland tegen Duitsland zag, dat maakt indruk. Ze hebben dan ook spelers met kwaliteiten. Het zal niet makkelijk zijn. Ze kunnen snel omschakelen, zijn jong en gretig. We weten dat het een moeilijke wedstrijd wordt."

Bondscoach Roberto Martínez liet al weten dat hij zijn basisteam op enkele plekken gaat wijzigen. Ook hij is positief over wat Oranje tegen Die Mannschaft liet zien. "Nederland toont mentaliteit. In de eerste helft bleven ze geduldig en verdedigden ze goed en daarna creëerden ze kansen met mooi countervoetbal. Ze hebben duidelijk plezier op het veld."