SchŲne en Mazraoui eerder terug bij Ajax

Lasse Schöne en Noussair Mazraoui laten de tweede interland van respectievelijk Denemarken en Marokko schieten om zich eerder weer bij Ajax te melden.

De Deense bond meldt dat Schöne dinsdag niet in actie komt in de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk. Dat heeft niets met een blessure te maken, maar puur met het drukke speelschema van Ajax. Schöne speelde zaterdag de hele wedstrijd toen Denemarken in de Nations League met 0-0 gelijkspeelde in en tegen Ierland.

Terwijl Schöne zich kan gaan richten op de uitwedstrijd van Ajax tegen sc Heerenveen (zaterdag), maakt Kasper Dolberg nog wel deel uit van de Deense ploeg. Ook hij had tegen de Ieren een basisplaats. Denemarken pakte vier punten in de eerste twee Nations League-duels. Wales staat op drie en Ierland op één.

Volgens Voetbal International keert ook Noussair Mazraoui eerder dan gepland terug bij Ajax. De rechtsback kampt met liesklachten en hij heeft daarom het trainingskamp van de Marokkaanse nationale ploeg verlaten. Bij Ajax laat hij zich verder behandelen. Zonder Mazraoui speelt Marokko dinsdag in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup tegen de Comoren.