Miss Holocaustoverlevende 2018 is bekend

Nadat eerder dit jaar de Miss Hitler verkiezing werd afgeblazen, kunnen we alsnog genieten van iets heel anders, namelijk de Miss Holocaustoverlever-verkiezing!

Geen Miss Hitler dus dit jaar, maar de inmiddels 93-jarige oma Tova Ringer won waarschijnlijk na de badpakkenronde overtuigend van andere niet te versmaden vernietigingskampoverlevers. "Ik ben erg blij", aldus de overlevende. Haar ouders, vier zussen en een grootmoeder konden helaas niet bij de huldiging zijn, aangezien zij betreurenswaardig genoeg de kampen niet overleefden. "Dit is heel speciaal. Ik had nooit kunnen geloven dat ik op mijn leeftijd nog een schoonheid ben", aldus het krasse oudje met het zorgvuldig gekapte zilveren haar.


Miss Holocaustoverlever 2018 (Bron: Youtube)

Ringer kreeg een mooie zilveren tiara en een blauwwitte sjerp als prijs. Sinds 2012 wordt deze verkiezing elk jaar gehouden en organisatoren Yad Ezer L’Haver (organisatie Helpende Hand) willen zo de Holocaustoverlevenden een hart onder de riem steken.

Op de eervolle tweede plek eindigde de 85-jarige Rita Kazimov Brown en het brons werd gedeeld door de 74-jarige Madeleine Schwartz en de 81-jarige Tamara Weitzman.

De verkiezingen worden bijgewoond door duizenden toeschouwers, waaronder leden van het Israëlisch kabinet, regering en honderden Holocaustoverlevenden. Op dit moment wonen nog ongeveer tweehonderdduizend Holocaustoverlevers in Het Beloofde Land.

Embed from Getty Images