OM eist hulpverlening voor moeder die zoontje op station achterliet

De officier van justitie in Amsterdam heeft vandaag een celstraf van 19 dagen, gelijk aan het voorarrest, en een voorwaardelijke celstraf van 60 dagen geëist tegen de moeder die op zondag 26 november 2017 haar driejarig zoontje op het Centraal Station van Amsterdam achterliet.

Als een voorwaardelijke straf wordt opgelegd, kunnen daar bijzondere voorwaarden aan worden verbonden. De officier van justitie heeft de rechtbank verzocht onder meer als voorwaarde te stellen dat de vrouw verplicht wordt mee te werken aan de behandeling van haar psychische problemen.

De inmiddels 40-jarige vrouw kon op 28 november worden aangehouden nadat de politie camerabeelden had verspreid waarop het jongetje op het station te zien was in gezelschap van een vrouw.

Op 18 december werd de voorlopige hechtenis van de vrouw – die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft - geschorst en werd ze omdat er sprake was van sociale problematiek ondergebracht op een geschikte opvanglocatie.

Haar zoontje werd direct nadat hij op het station was aangetroffen ondergebracht bij een pleeggezin. Hij is onder toezicht gesteld en maakt het naar omstandigheden goed.

OM eist hulpverlening voor moeder die zoontje op station achterliet (Foto: Rechtspraak.nl)
OM eist hulpverlening voor moeder die zoontje op station achterliet (Foto: Rechtspraak.nl)