Guardiola rekent City niet tot favorieten voor eindzege in CL

Pep Guardiola heeft zijn vraagtekens of zijn Manchester City sterk genoeg is om de Champions League dit seizoen te winnen.

Als kampioen van Engeland wordt City tot de favorieten gerekend, maar vorig seizoen waren ze ook al een kanshebber en toen was de kwartfinale het eindstation, terwijl in 2015/16 de beste prestatie werd neergezet met een halve eindstrijd.

Nu is de ploeg nog beter op elkaar ingespeeld en in eigen land loopt het wederom op rolletjes met een gedeelde koppositie in de Premier League, maar in de Champions League ziet Guardiola teams die meer aanspraak maken op de eindzege.

"Ons grootste succes in de clubgeschiedenis was een halve finale. Ik weet niet of we er nu wel klaar voor zijn en dat is de waarheid. Ik weet het niet. De historie spreekt niet echt in ons voordeel, maar er is veel vertrouwen", aldus de Spaanse oefenmeester bij Festival dello Sport.

"Het ligt niet alleen aan de coach, de spelers, de club en de supporters. Het is ook een kwestie van geloven dat we het kunnen winnen en ik weet simpelweg niet of we dat punt al hebben bereikt", schetst Guardiola, die als concurrenten vooral ploegen met een grote erelijst noemt.

"Er komt een moment waarop AC Milan weer mee gaat doen en zij hebben al vijf, zes of zeven keer gewonnen. Mijn favorieten zijn teams die meer historie hebben dan wij: Real Madrid, Barcelona. Dat soort namen en ook Juventus heeft met de aankoop van Cristiano Ronaldo getoond dat ze dit jaar willen winnen. Ze stonden al twee keer in de finale en komen er steeds dichterbij."

Tot slot noemt de Spanjaard ook Atlético Madrid nog als kandidaat, terwijl hij voorbij gaat aan zijn oude werkgever Bayern München. "Atlético deed het de laatste jaren erg goed en er is altijd een team dat kan verrassen, dus ik hoop dat wij ook de finale kunnen bereiken", aldus Guardiola. Zijn ploeg staat momenteel tweede in Groep F, achter Olympique Lyon en voor Sjachtar Donetsk en Hoffenheim.