ItaliŽ-bondscoach Mancini: "Ik ben ook geen tovenaar"

De Azzurri versloeg Polen met 0-1 in de Nations League en dat was de eerste uitzege in meer dan een jaar tijd. Toch blijft de bondscoach voorzichtig.

Roberto Mancini riep de fans na afloop op om geduldig te zijn met de nationale ploeg. Het veldspel was nog niet sprankelend, maar de Italianen houden in ieder geval uitzicht op de finales van de Nations League volgend jaar. Cristiano Biraghi maakte de enige treffer in de slotfase en daarmee verhulde hij veel problemen bij de nationale ploeg.

De bondscoach is daar niet blind voor en was dankbaar voor de inzet van zijn mannen. De 53-jarige keuzeheer noemt de overwinning volledig verdiend, maar vond het ook nodig om de verwachtingen te temperen na de eerste uitzege sinds Albanië meer dan een jaar geleden met 0-1 werd verslagen.

"We hebben gedomineerd", stelde Mancini bij RAI Sport. "We hadden alleen eerder moeten scoren en het had niet eerlijk geweest als het duel in 0-0 was geëindigd. Iedereen deed enorm zijn beste en we weten dat het tijd kost om te verbeteren, maar deze zege is uitstekend. We kunnen nog veel beter dan dit, maar moeten wel geduld hebben", aldus de bondscoach.

"Dit is hoe voetbal werkt. Nu maken we de goal vlak voor tijd, maar het had ook zonder treffers kunnen eindigen", aldus de voorzichtige Italiaan. "Een nieuw tijdperk is voor ons al begonnen, maar ik ben ook geen tovenaar."

De ploeg van Mancini verwelkomt de Europees kampioen op 17 november en sluit het speeljaar dan af met een vriendschappelijk duel tegen de Verenigde Staten, terwijl ze weten dat Portugal dan nog tegen het al uitgeschakelde Polen speelt, waardoor Italië kwalificatie niet meer in eigen hand heeft.