Badmintonner Verma wint Dutch Open, Nederlandse dubbels grijpen mis

Badmintonner Sourabh Verma heeft in Almere het Dutch Open gewonnen, onderdeel van de World Tour. De Indiër, 62e op de wereldranglijst, was in de finale te sterk voor de jonge Maleisiër Cheam June Wei: 21-19, 21-13. Verma, die zijn tweede World Tour-zege van het jaar pakte, won in de halve finales van de als eerste geplaatste Nederlander Mark Caljouw, Nick Fransman sneuvelde in de tweede ronde.

Bij de vrouwen ging de winst naar de 21-jarige Deense Mia Blichfeldt. De nummer twintig van de wereld rekende in de finale met 21-16, 21-18 af met de Chinese Qi Xuefei en boekte zo haar eerste toernooizege op de World Tour, nadat ze al twee keer een finale verloor. Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette werden in de tweede ronde uitgeschakeld.

Jelle Maas en Robin Tabeling hadden in het mannendubbelspel voor Nederlands succes kunnen zorgen, maar in de finale gingen ze onderuit. Wahyu Nayaka en Ade Yusuf uit Indonesië waren te sterk: 19-21, 21-17, 11-21. Selena Piek en Cheryl Seinen verloren de finale van het vrouwendubbelspel. De Bulgaarse zusjes Gabriela en Stefani Stoeva, als eerste geplaatst, trokken de winst met 21-17, 21-18 naar zich toe. Marcus Ellis en Lauren Smith uit Engeland pakten de titel in het gemengd dubbelspel.