MLB: Red Sox op gelijke hoogte met Astros

De honkballers van de Boston Red Sox hebben in de American League Championship Series de tweede wedstrijd gewonnen tegen de Houston Astros. Op het eigen Fenway Park waren de Red Sox met 7-5 te sterk voor de regerend kampioenen, waardoor het nu 1-1 staat in de best-of-7-serie.

Astros-werper Gerrit Cole moest in de eerste inning al flink wat hits toestaan, hoewel de schade met twee runs voor Boston nog beperkt bleef. George Springer sloeg de Astros met een double langszij, Marwin Gonzalez zorgde in de derde inning voor 2-4 door de bal boven het Green Monster uit te meppen: een homerun waarbij hij ook Yuli Gurriel over de thuisplaat sloeg.

Nog in diezelfde derde inning was het weer raak voor de Red Sox en goed ook. Jackie Bradley Jr sloeg de bal in de uiterste hoek tegen het Green Monster aan en sloeg in één klap drie teamgenoten binnen, waaronder Xander Bogaerts: 5-4. Mookie Betts kwam vervolgens nog tot scoren en sloeg in de eindfase ook nog een double, wat de Red Sox - waar vooral de bullpen ijzersterk was - uiteindelijk aan de winst hielp.

MLB play-offs maandag (Nederlandse tijden, live op FOX Sports, best-of-7)
01.40 Los Angeles Dodgers - Milwaukee Brewers, National League Championship Series, wedstrijd 3 (1-1)

Red Sox - Astros (Bron: YouTube)