Weer dominante World Superbikes-zege Rea, Van der Mark 9e

Motorcoureur Jonathan Rea heeft, niet geheel verrassend, ook de tweede race van het World Superbikes-weekeinde op het nieuwe Argentijnse circuit van El Villicum gewonnen. De Noord-Ier domineerde zoals bijna altijd en dit keer werd ook om de overige plekken niet echt fel gestreden.

Xavi Fores kende vanaf poleposition een prima start en werd gelijk gevolgd door Eugene Laverty, Toprak Razgatlioglu en de van plek vijf vertrokken Michael van der Mark, die op zijn beurt wereldkampioen Rea al snel in zijn nek had hijgen.

Van der Mark had het al snel wat lastig en viel terug naar plek zeven, terwijl zijn teamgenoot Alex Lowes op de vierde plek aangevallen werd door de Ducati's van Marco Melandri en Chaz Davies. Rea profiteerde ondertussen van een foutje van Razgatlioglu en pakte de tweede plek, achter Fores.

Vooraan sloot Rea aan bij Fores en het duurde dat ook niet lang voor de Kawasaki-coureur de Spanjaard verschalkte. Van der Mark kreeg het nog lastiger: Tom Sykes kwam voorbij en werd bijna gelijk gevolgd door Lorenzo Savadori, waardoor de Rotterdammer terugviel naar plek negen.

Ver achter Rea en Fores leek Razgatlioglu lang op weg naar weer een podiumplaats, maar de Turk kreeg het Ducati-duo Davies en Melandri achter zich aan en kon niet lang een vuist maken tegen de twee, die ook onderling begonnen te duelleren.

Rea reed ondertussen onbedreigd naar de overwinning, Fores zag Melandri en Davies nog een beetje naderen, maar kon het tweetal wel van het lijf houden. Sykes pakte de vijfde plek, voor Lowes, Razgatlioglu, Savadori en de negende stek van Van der Mark.

Het seizoen wordt over een kleine twee weken afgesloten in Qatar. Voor de liefhebber is het even opletten, want er wordt dan geracet op 26 en 27 oktober, vrijdag en zaterdag in plaats van zaterdag en zondag dus.