Idioot crosst met auto over begraafplaats

Dit weekend zijn met een auto twee graven vernield op de begraafplaats aan de Bosstraat in Moergestel. Er is aangifte gedaan van vernieling dan wel grafschennis. Het gaat om de graven van de schoonouders van een 73-jarige man uit Moergestel. De politie zoekt getuigen.

De man vertelde tegen de politie dat hij vandaag gebeld werd door een kennis die hem vertelde dat de graven van zijn schoonouders vernield waren. Deze graven liggen tegen elkaar aan. Volgens die kennis waren de graven zaterdagmorgen nog onbeschadigd. Hij is naar het kerkhof gegaan en constateerde daar zelf de vernielingen en belde de politie, waarna agenten ter plaatse kwamen.

De begraafplaats heeft aan de zijde van de Bosstraat een dubbele toegangspoort die niet op slot staat. Deze dubbele poort is breed genoeg om een voertuig door te laten. Vermoedelijk is de vandaal door deze poort de begraafplaats opgereden. In het zand langs het pad zijn bandensporen te zien. Dezelfde sporen zijn ook zichtbaar op de vernielde graven.

Mensen die iets gezien en/of gehoord hebben kunnen contact opnemen met de politie op 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook is het mogelijk om een tip achter te laten via WhatsApp

Idioot crosst met auto over begraafplaats (Foto: Politie.nl)
Idioot crosst met auto over begraafplaats (Foto: Politie.nl)